Neptunusweg 4 Delft, Röntgenweg 4 Delft, De Blauwe Hamer, appartementen, wonen, werken

Wonen en Werken


De Blauwe Hamer

Opdrachtgever
MCK architectuur
Architect
MCK architectuur
Jaar
2021
Programma
wonen, werken
Status
SO
Schaal
6500 m2
Gemeente
Delft

Een ontwerp voor nieuwbouw woningen en werkgelegenheid aan de Neptunusweg 4 /de Röntgenweg 4, 2624 BE Delft


Benieuwd naar de oppervlakten, bouwkosten, etc? Neem dan contact met ons op en ontvang het volledige projectboek.


Sociaal, flexibel, stoer en industrieel

Een sociaal ontwerp door de gedeelde buitenruimten op het dak en in de binnenplaats. De schakeling van de verkeersruimtes en de opzet van het gebouw maakt sociaal contact tussen de bewoners aantrekkelijk. 

De constructieve opzet van het ontwerp is industrieel. Een duidelijk grid dat in de buitengevel zichtbaar is, welke het gebouw levensloopbestendig maakt en in combinatie met de kleur verwijst naar het verleden. Daarbij is in de gesloten gevelpanelen het reliëf opgenomen van de gereedschappen als verwijzing naar het Delfts Industrieel Erfgoed.

Het gebouw staat op een tweelaags plint. De plint wordt gebruikt voor commerciële en bedrijfsmatige doeleinden, parkeren en berging voor de woningen. De volgende lagen hebben de functie wonen. Centraal in het midden en boven op het dak van het gebouw zijn gemeenschappelijke ruimten.

De Blauwe HAmer. “Blauw” een referentie naar de stad Delft en de kleuraccenten in het huidige gebouw. “HAmer” een referentie naar het verleden van de machine- en gereedschappenfabriek P. van der Zee met boven de entree de “A” uit het logo van de fabriek.